УГОВОРОМ ИЗМЕЂУ ПОЖАРЕВЦА И КОНЦЕРНА „БАМБИ“

 

Потписници: Представник Бамбија и градоначелник Пожаревца

Потписивањем уговора о примопредаји, прибављена је непокретност у својину Града Пожаревца путем размене између пожаревачке локалне самоуправе и Концерна „Бамби“.

Реч је о замени земљишта између Бамбија и Града и то земљишта на локацијама индустријског комплекса „Бамби“ и некадашњег „Бамби парка“ у Улици Илије Гојковића. Бамби уступа своју парцелу у замену за више парцела, које се налазе у окружењу фабрике, а до сада су биле у власништву Града.

На овај начин враћа се непокретност „Бамби парка“ у власништво Града Пожаревца, док „Бамби“ заокружује своју имовину у окружењу фабрике.

Градоначелник Бане Спасовић изјавио је на последњој седници Скупштине града да очекује да ће се и други део земљишта „Бамби парка“ наћи у својини Града, односно да ће се постићи договор са његовим власником. Тада ће се на располагању имати комплекс земљишта, већи од пет хектара.

Урбанистичким планом предвиђено је да се на овом месту налазе спортско – рекреативни садржаји.

Укупна површина парцела у Индустријској зони већа је од 2,6 хектара, док је површина Бамбијеве парцеле нешто преко 2,9 хектара. Важно је споменути да су предмет овог споразума и објекти у „Бамби парку“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content