Spasovic i sucur u obracanju novinarima

Поводом наступајућих Љубичевских коњичких игара и пратећих манифестација и концерата чији је покровитељ „Апатинска пивара“,  у Пожаревцу је  приређена прес конференција.

Овом приликом окупљеним новинарима најпре се обратио  Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца и председник Организационог одбора 54. Љубичевских коњичких игара наглашавајући да је најбитније за саму манифестацију подизање квалитета Игара, квалитета хиподрома и спортских догађаја, јер Љубичевски вишебој  је нешто што се одржава само у Пожаревцу и нигде у свету.

Како тога, осим у Србији и нашем граду нема,  прокламовани циљ је поменуто подизање квалитета као и тежња да Пожаревац буде центар коњичког спорта Србије, али и знатно шире. Колико се у томе успело говори и податак да су Игре сада националне и да се одржавају   под покровитељством председника Републике Александра Вучића.

B Spasovic– Још прошле године, када смо говорили о припреми наредних Љубичевских игара, имали смо  у плану да свакој будућој организацији притупимо системски, да нећемо ништа радити „ад хок“, и мислим да смо ове године добрим делом испунили обећање дато грађанима Пожаревца, рекао је представницима медија Спасовић –  Идеја је била да у наредних пет циклуса Игре доведемо на један врхунски ниво који манифестација и заслужује. Наиме, уз све инфраструктурне радове везане за Игре, првенствено на хиподрому и ергели, Организациони одбор је донео одлуку о повећању наградног фонда  у циљу окупљања квалитетних такмичара не само из Србије, већ и окружења, а за све то био је неопходан један јак спонзорски пул, објаснио је Спасовић. – На овом плану начинили смо значајан корак, улазећи у партнерски однос са једним од најачих српских брендова –  Апатинском пиваром и „Јелен пивом“. Ово је велики бренд, а ми – да би били велики – и сами морамо бити у друштву великих, јер само тако можемо напредовати као град, и само тако може напредовати манифестација коју сви волимо.

Градоначелник Спасовић је нагласио на се неће стати само на томе, да су очекивања у наредном периоду појављивање још великих брендова који ће подржати Љубичевске игре и град Пожаревац. Он је подсетио да је до пре годину–две Пожаревац имао Игре са префиском међународне, а да на њима или није, или је било једно до два страна грла, истичући да је прошле године за кратко време подигнут рејтинг Љубичевских коњичких игара, да су адаптирани градски хиподром и Ергела,  уређен град,  да је у надметањима било преко 20 страних грла. Такође, са правом незадовољни вишебојци, који су својевремено стављени на маргину Игара, данас имају значајан партнерски однос са Градом – како они, тако и чланови Коњичког друштва „Кнез Михајло“, што је у глобалу довело да ситуација буде дијаметрално супротна од неких предходних година.

Бане Спасовић се овом приликом осврнуо и на активности које се овог лета спроводе у циљу што квалитетнијег концепта манифестације али и на поједине пратеће музичке програме овогодишњих Љубичевских коњичких игара:

– Прошле године „Бијело дугме“ је привикло велики број посетилаца Пожаревца и окружења, а сигуран сам да ћемо такав успех поновити, ако не и надмашити ове године концертом Здравка Чолића.

Amabalaza uradjena specijalno za LJ K IИмајући у виду да је Чолићев концерт само део пратећих забавно-музичких сегмената Игара, градоначелник је овом приликом представио господина Николу Шућура маркетинг менаџер за српске брендове „Апатинске пиваре“, која уочи 54. Љубичевских игара у Пожаревцу организује концерте „Рибље чорбе“ и „Кербера“. Шућур је обрачајући се новинарима, истакао:

– Уз ова два велика концерта, грађани Пожаревца ће имати прилику да у малопродајним објектима учествују у различитинм промоцијама „Апатинске пиваре“, а оно чиме смо јако поносни, а верујем да су на то поносни и грађани Пожаревца, је чињеница да смо за ову прилику штампали посебну етикету у част манифестације и града, а све под геслом „Сви на ЉКИ!“, рекао је Шућур. –  Нагласио бих да Апатинска пивара није дошла у Пожаревац само да би била само спонзор Игара, већ да ту буде и пре, и  за време али и после ове националне манифестације  – све у циљу дугорочне сарадње наше Компаније и Вашег Града.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content