Мушка одбојкашка екипа пожаревачке Основне школе „Десанка Максимовић“ друга је на Међународној спортској манифестацији „Школаријада“. Дечаци предвођени тренером Славишом Стевановићем, великаном овог спорта, освојили су сребро за своју школу, град, државу.

Десанкине екипе, мушка и женска, биле су једини представници Србије у одбојци из Пожаревца. Девојчице су остале без одличја, али су примећени њихов велики труд и посвећеност.

Дечаци су финалну утакмицу играли против Бугарске, 16. септембра, и у пет сетова, са великом неизвесношћу, огромном борбеношћу и снагом до самог краја, освојили сребро и постали друга најбоља екипа на светском првенству „Школаријада“.

Иначе, у надметању у 14 спортских дисциплина учествовало је 1.700 ученика из 35 држава.

Ово велико међународно такмичење за ученике основних школа одржано је у Београду, на простору Београдске тврђаве. Оно што је Олимпијада за најбоље спортисте света, Универзијада за студенте, то је Школаријада за ученике основних школа.

Подршку манифестацији пружила је Влада Републике Србије, кроз покровитељство Министарства омладине и спорта и Међународне Федерације за школски спорт (ИСФ). Организатор`је Савез за школски спорт Србије.

Share.

Comments are closed.

Skip to content