У насељу Добра, крај Голупца, у једнодневној посети били су учесници једне од најдужих регата на свету. Током  75 дана учесници регате Дунавом  превеслају 2.450 километара, пролазе кроз 10 земаља, а кампују  у 61 месту дуж Дунава.

Организатор овогодишње регате био је Одбор за туризам Кајакашког савеза Србије уз помоћ домаћина – туристичких организација градова и општина кроз које регата пролази. Што се тиче учесника из Србије, до сада је деветоро  успело да превесла  целу регату међу којима су се нашле и две женске особе, а ове године три наша учесника имају у плану да стигну до циља. Као и сваке године домаћин им је била Месна заједница Добра.  Дочеку  су присуствовали председник Месне заједнице Добра  Драган Ковачевић  и помоћници председника Општине Голубац Ненад Ивковић и Љубиша Милић, а испред Туристичке организацијеучеснике регате дочекао  је  Александар Ђукић.

Уз гастрономски доживљај учесници су уживали и у спорту. На травнатом фудбалском терену  Фудбалског клуба „Добра“ одржан је пригодан културно-уметнички програм у извођењу најмлађе групе Културно-уметничког друштва из Браничева.

После ноћења у Добри учесници регате наставили су пут веслањем Дунавом према Доњем Милановцу. После 588 километара и 18 дана,  10. августа напустили су Србију и упловили у Бугарску  где настављају пут ка Црном мору где стижу 5. септембра.

Share.

Comments are closed.

Skip to content