У ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“

                 Пуна школа првака

IMG_3792- small
Најмлађи са градоначелником Спасовићем

Добродошлицу првацима ОШ  „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу  пожелела је директорка школа, педагог Ивана Јоксимовић и учитељи који ће наредне четири године бити са њима:  Марина Ђукановић, Анђелка Матовић Лојаница, Жаклина Редић, Марија Митковић, Роберт Вујиновић и Славица Ивковић. У први разред уписано је  пет одељења.

-Посебно смо поносни као школа јер нам се из године у годину повећава број ђака што доказује квалитет и стручност учитеља и наставника, као и на бројне успехе које наши ђаци постижу на такмичењима из наставних и ваннаставних области, рекла је директорка Ивана Јоксимовић.

IMG_3769- small
Директорка Ивана Јоксимовић

Свечаности је присуствовао и градончелник  Пожаревца Бане Спасовић који је заједно са председником Скупштине Бојаном Илићем, замеником градоначелника Сашом Павловићем , чланицама Градског већа Весном Пејић и Аном Миљанић и градским менаџером Митром Караџићем првацима школе пожелео лепе школске дане:

-Иако вас очекују обавезе , оне су најлепше  на свету јер се зову стицање знања. Са сваким школским часом, понесите нова знања и желим вам да тих 45 минута пролази што спорије јер је ово најлепше доба у животу.

Прваци су са градоначелником  Спасовићем у дворишту школе потом посадили садницу – дрво генерције 2017/ 18. За ђаке прваке у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ пригодан програм дободошлице припремили су ученици другог разреда.

Град Пожаревац  је овог лета из буџета за реконструкцију дела крова, спољне водоводне и канализационе мреже школи „Доситеј Обрадовић“ обезбедио 3,5 милиона динара.

ГРАДОНАЧЕЛНИК  БАНЕ СПАСОВИЋ

                          За „Доситеј“ 127 милиона

Обраћајући се  првацима и њиховим родитељима као и колективу школе „Доситеј Обрадовић“ градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је подсетио је шта је овог лета рађено да би школе имале што боље услове за наставу:

-Идући у сусрет овој школској години локална власт и државне институције учиниле су највише да школске установе као места у којима се „производи“ наша будућност, буду у што бољем стању. Владина канцеларија за јавна улагања усмерила је значајна средства за школе са територије Града Пожаревца. За реконструкцију Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу издвојено је 100 милиона динара. Још 30 милиона је одобрено за школу у Забели. Лепа вест  је да Владина канцеларија издваја и 127 милиона динара за реконструкцију зграде школе „Доситеј Обрадовић“.

Из буџета Града за школе у Пожаревцу је ове године издвојено 100 милиона динара. Градоначелник је овом приликом најавио и реконструкцију Дома здравља у Пожаревцу за коју Владина канцеларија за јавна улагања усмерава 170 милиона динара.                 


У МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ                                                „СТЕВАНМОКРАЊАЦ“                                                   

                          Концерт у част првака           

DSC_0062 - smallПоводом  пријема полазника припремног разреда и ученика првог разреда основне  музичке школе, Музичка школа „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу приредила је концерт. Одржан је на Летњој сцени у присуству ученика и бројних љубитеља музике.


 ОСНОВНА ШКОЛА „ВУК КАРАЏИЋ“

                             Први корак у свет знања

Vuk - smallПоводом почетка нове школске године, а пре свега у част ђака првака, у ОШ „Вук Караџић“ организована је свечаност на којој су добродошлиц најмлађим ученицима пожелели директорка школе Лидија Ристић и чланови Градског већа Ана Миљанић и Далибор Миљковић, као и ђаци старијих разреда.

Директорка школе обавестила је да прваке преузимају учитељице Јелена Лукић, Сања Николајевић и Данијела Дракулић које ће се потрудити да овај део живота  свима остане у лепом сећању. Она је још рекла да у школи постоји продужени боравак, у коме ће ученици бити збринути по завршетку наставе. Град је и овога пута помогао у обезбеђивању скромних поклона, а пчелари су сваком ђаку прваку даривали по једну кутију меда.

Чланица Градског већа Ана Миљанић подсетила је да 1. септембар сваком ђаку прваку доноси велике промене у животу. Тога дана они улазе у нови свет, у свет знања.

-Научите да волите школу, јер ће вам она помоћи да откријете себе, своје праве жеље и могућности. Можда сте се питали шта је то школа, и ево, дошао је тренутак да својим очима видите школску зграду, салу… Међутим, оно што стварно чини школу су људи, на првом месту ваше учитељице, наставници, наставнице, директорка, теткице, кувари, домари. Сви они ће своје знање и искуство подредити вама. И како кажу искусни психолози и педагози: „Поласком у први разред дете не престаје да буде дете“. Зато, играјте се, радујте, дружите и оно што је најбитније, будите срећни у вашој школи, поручила је првацима  Ана Миљанић.


У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „СВЕТИ САВА“

За срећан почетак

Sv Sava - smallПожаревачка Основна школа „Свети Сава“ дочекала је нове прваке последњег августовског дана, уз свечаност испуњену песмом, игром, рециталом, глумом… нешто старијих основаца. Тек пристигли нови ђаци тог дана упознали су своје учитељице и другове и другарице са којима ће делити школске дане у наредне четири године.

Окупљене је најпре поздравила директорка школе Маргарета Секуловић, а првацима је испред Града срећне школске дане пожелео члан Градског већа Иван Јовић. Пријему првака присуствовали су и помоћник градоначелника Драган Костић и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић.

Директорка Секуловић је родитељима првака захвалила што су децу уписали у ОШ „Свети Сава“ и додала: „Очекујем да ће се наша сарадња заснивати на односима међусобног уважавања, поверења и толеранције. Захвални смо и представницима локалне самоуправе на томе што перманентно улажу у школу, чиме се побољшавају услови рада и квалитет наставе. Колегиницама и колегама желим да уз професионалне способности и људске особине, новим ђацима омогуће да им школски дани протекну у позитивној атмосфери, уз радост стицања знања.

Члан Градског већа Иван Јовић указао је на важност школе и преданог рада и учења, и додао: „Посебна ми је част што могу да у школи у којој сам провео најлепше дане свог детињства сада поздравим нову генерацију и пожелим срећан почетак школовања. Град ће наставити да улаже у побољшање наставе.


У БРАДАРЦУ                                             

                   У школским клупама 42 првака

 

BradaracКао и сваког тако и овог септембра у Основној школи „Божидар Димитријевић Козица“  у Брадарцу са радошћу су дочекали нове   прваке.

У школској 2017/2018. години у овој школи уписана су 42 ђака – првака. Добродошлицу, пуно успеха и лепих тренутака у школовању првацима и њиховим старијим другарима и родитељима пожелели су директор Томица Стојановић  и помоћник директра Владимир Петровић, као и чланови Градског већа. Деца су се потом упознала и дружила са својим учитељима и наставницима.


 

ПРВИ СЕПТЕМБАР У ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР ПРВИ“   

             Дан када смо сви помало прваци

Kralj - smallСвечана приредба у част ђака првака, организована је и у ОШ „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу. Песмом и игром  ученици другог разреда поздравили су  нове другаре и пожелели им срећне школске дане.

Испред локалне самоуправе малишане је најпре поздравио председник Скупштине града Бојан Илић, који је истакао да се Градска управа заједно са школом труди да створи што боље услове за образовање својих најмлађих суграђана. Заједно са Канцеларијом за улагања, прошле године уложила је 100.000.000 динара, док је ове године тај износ удвостручен.

-Најбоља инвестиција је инвестиција у будућност, у једном тренутку ова улагања  достићи ће цифру од 500.000.000 динара. Драга децо, поштујте своје учитеље и наставнике, који се труде да несебично пренесу знање на вас. Чувајте школу и град, који остају и другим генерацијама. Чувајте своје родитеље, који ће са вама делити и лепе и тешке тренутке током школовања, негујте и другарство, које остаје за цели живот.

Први септембар је одувек био важан дан за родитеље, баке, деке и остале укућане, јер тада њихови мезимци постају ђаци, а са њима помало и они.

Директор школе Горан Сегер је пожелео добродошлицу најмлађим ученицима и истакао да школа постоји 78 година. Резултати у прошлој школској години били су одлични што потврђује и податак да су ученици осмих разреда ове школе били најбољи у Граду на завршном испиту.

-Такође, освојена су бројна признања на републичким, окружним и општинским такмичењима. Све то доказује да је у школи добар тимски рад учитеља и наставника што ће се наставити и у овој школској години. Надам се да ћете у овој средини стећи потребна знања и велика пријатељства и да ће вам школски дани остати у најлепшем сећању, рекао је између осталог Сегер.

Нову генерацију ученика добиле су учитељице: Љубинка Јеремић, Јелисавета Бојовић, Ана Митровић и Јелена Живковић.

 


ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ ПОЖАРЕВАЦ

              У први разред уписана три одељења

Desanka - smallПријем за нову генерацију првака организован је и у Основној школи „Десанка Максимовић“ у Пожаревцу. Дочекали су их старији другови који су им припремили програм добродошлице рецитацијама и песмицама, учитељи са којима ће учити наредне четири године и директор школе, Златан Радовановић речима:

-Добро нам дошли прваци! Ви отварате ново поглавље у животу и чека вас ђачко доба у нашој школи. Желим вам да се у овој школи добро осећате наредних осам година и да овде поставите чврсте темеље за вашу кућу знања коју треба зидати током читавог живота. Желим да вам поручим да будете вредни и марљиви, да слушате своје родитеље и учитељице, јер су то особе које вам желе све најбоље на овом свету.

Пријему првака у ОШ „Десанка Максимовић“ присуствовали су испред локалне самоуправе, Марко Савић и Владимир Петровић и  пожелели им срећан полазак у школу и успешан пут ка стицању знања. Потом је уследила прозивка и прваци су се прикључили својим учитељицама Марији Вјештици, Горици Спасић и Данијели Крстић.

 У први разред ОШ „Десанка Максимовић“ уписана су три одељења.


ОСНОВНА ШКОЛА „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ У КОСТОЛЦУ         

             Велика породица и сложан тим

DSC_1843 - smallУ Основној школи „Јован Цвијић“ у Костолцу, нова 73. генерација првака свечано је закорачила школским путем. Добродошлицу су им пожелели ученици другог разреда, који су извели пригодан програм, и председник Градске општине Костолац Иван Савић. И речи које им је том приликом упутио диретор Серџо Крстаноски, биле су у духу добродошлице и велике  подршке.

9766- small-Драга децо, улазите у један другачији период вашег детињства који се зове основна школа. Играчке и лопте заменићете оловкама и свескама, а ми одрасли смо ту да вам помогнемо. У ову школу улазите као мала деца, а за осам година изаћи ћете као ученици осмог разреда. Ваше учитељице и учитељ, и ја као директор школе можемо да вам обећамо да ћете бити у добрим рукама и да ће вам овај период детињства остати у најлепшем сећању. Будимо једна велика  породица, један заједнички тим који се зове Основна школа „Јован Цвијић“ Костолац, поручио је Крстаноски.

DSCN9764 - smallИначе, нова генерација у овој школи броји 115 првака распоређених у осам одељења, четири у централној школи и исто толико у подручним школама у Старом Костолцу, Острову, Кленовнику и Петки.

Share.

Comments are closed.

Skip to content