IMG_0150У циљу бржег спровођења озакоњења-легализације бесправно изграђених објеката, локална самоуправа Општине Кучево ангажовала је, у складу са упутствима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, додатан број радника, који ће учествовати у процесу евидентирања објеката. Ова лица ће радити до краја марта, 2017. године

Ангажовани тим који ради на озакоњењу објеката, тренутно се бави уписом  постојећих, легалних објеката,  у базу података.

По завршетку уписа постојећих података, планира се излазак на терен по катастарским општинама. Термини  излазака утврдиће се касније и о томе ће  јавност бити благовремено обавештена.

           – Закон о озакоњењу бесправно изграђених објеката, донет новембра 2015. године, увелико је на снази и спроводи се у свим општина Републике Србије.

Током првих годину дана од усвајања Закона о озакоњењу објеката пописано је укупно 364.400 нелегалних објеката у Србији и донето 37.850 решења о озакоњењу.

Грађани озакоњеним објектима добијају значајно већу вредност своје имовине коју, уколико желе, могу и да продају, а озакоњени станови на тржишту вреде много више од станова који нису укњижени, каже дипл.инж. Катарина Делић

Share.

Comments are closed.

Skip to content