Председник општине Велико Градиште Драган Милић потписао је  уговоре за стипендирање деветоро студената са територије ове општине за школску 2022/2023. годину.

Ове године расписана су два конкурса. На први конкурс за 16 студената јавило се шесторо, а услове је испунило троје, на други се, такође, јавило шесторо студената од којих је изабрано петоро и један за мастер студије.

-Општина ће као и до сада да улаже у образовање. Ове године имаћемо 21 стипендисту, али поред тога трудићемо се да побољшавамо материјални положај, односно услове учења у свим нашим школама. Често кажем да сам заиста поносан како наше образовање ради“, рекао је председник потписницима, истакавши пример дечјег вртића који похађа преко 400 деце па до основних школа где су услови за квалитетно извођење наставе веома добри.

Он је подсетио да, поред бенефита као што су бесплатан превоз, доручак и ужина за децу која испуњавају услове, превоз за средњошколце, студенте итд, општина већ више од деценије награђује најуспешније ученике и студенте посебним наградама у виду ваучера за техничку робу попут лаптопа, рачунара и слично.

-Стипендије ћемо наставити да дајемо и даље, до сада су износиле по 10.000 динара, од марта ће бити повећане на 15.000, а свако треће и наредно дете примаће по 20.000 динара, најавио је Милић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content