2021-02-12T11:19:03+01:00 12. фебруара, 2021. 11:19 |

Дом здравља Пожаревац: Вакцинација и на државни празник

Др Снежана Стојковић

Вакцинација и ревакцинација грађана Пожаревца и Костолца радиће се и за време државног празника 15. и 16. фебруара. Пунктови ће, како нам је саопштила директорка Дома здравља др Снежана Стојковић, бити отворени од 8 до 20 часова. Како је одлучено, ревакцинација кинеском Синофарм вакцином ће се вршити у периоду од 8 до 15 часова. Од 15 по подне до 20 часова увече радиће се вакцинација првом дозом:

-Наредна два дана на располагању је за прву дозу кинеска вакцина и очекујемо да имунизација крене и руском Спутњик вакцином. Вакцинација се ради по распореду пријава на портал е Управа и на основу приоритета, каже др Стојковић.

Имунизација, без обзира да ли се даје прва или друга доза вакцине, добро је организована на свим пунктовима и нема чекања и гужве.

Укупно је на подручју града Пожаревца до данас вакцинисано преко 6000 грађана. Од 20. до 22. фебруара другу дозу кинеске вакцине добило је око 1200 људи. Друга доза се даје 21 дан након прве.

Пунктови за вакцинацију су у згради Медицине рада и амбуланти за особе са инвалидитетом у Дому здравља у Пожаревцу и у Дому здравља у Костолцу.

Иначе, последњих неколико дана бележи се благи пораст пацијената у Ковид амбуланти у Пожаревцу. Др Снежана Стојковић упозорава грађане да се и даље придржавају мера опреза како би заштитили своје и туђе здравље.