2021-05-10T15:09:20+02:00 10. маја, 2021. 15:08 |

Дом здравља Пожаревац: Велики број вакцинисаних

Према подацима од 10. маја на подручју града Пожаревца вакцинисано је укупно 35670 грађана. Другу дозу, односно ревакцину је до сада примило 18280 особа. По информацији добијеној у Дому здравља Пожаревац вакцину је добило и 4162 лица која нису заказала термин преко портала е Управа.

Вакцинација се и даље ради на пунктовима  у Дому здравља у Пожаревцу и Огранку у Костолцу као и у околним селима где одлазе опремљене медицинске екипе. Прошле суботе имунизацијом је обухваћено становништво села Дубравица, Батовац, Драговац. Директорка Дома здравља Пожаревац, др Снежана Стојковић каже да је одзив веома добар на свим пунктовима:

-Последњих петнаестак дана доста на вакцинацију долазе и наши грађани који живе у иностранству. Одзив у селима где одлазе наше екипе је такође јако добар. Истовремено, смањује се број првих прегледа у ковид амбуланти због вакцинације која се на овом подручју успешно спроводи.

Др Стојковић каже да Дом здравља сада има све врсте вакцина и да грађани могу да изаберу коју ће да приме. Такође, позива и све грађане да вакцинацијом заштите своје здравље и здравље других јер је то најбржи и најсигурнији пут да се заустави епидемија и настави са нормалним животом. Пунктови на којима се ради вакцинација раде до 19 часова.