Министарство здравља Републике Србије је подржало иницијативу друштвено одговорне компаније Роса, која је током прошле године издвајала по 1 динар од сваке продате флаше од 1,5л за унапређење рада школа родитељства и подршку патронажне службе. Kао резултат ове заједничке иницијативе, у Институту за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ свечано је додељена донација (дигиталне ваге за мерење беба, таблети и показне лутке) представницима школа родитељства из 20 градова и општина, међу којима је и Дом здравља Пожаревац. За више од 1.000 представника патронажних служби у више од 150 домова здравља широм Србије до краја месеца биће послате специјално дизајниране торбе које би требало да олакшају рад овој служби и 30.000 брошура на тему подршке првим данима родитељства.

Брошуре о првим данима родитељства су креиране у сарадњи са Републичком стручном комисијом за подршку дојењу и развојну негу новорођенчета, а ослушкујући реалне потребе, али и схватајући значај тачних, научно потврђених и проверених информација и неопходност да оне стигну до будућих родитеља. Такође, покренута је и прва Роса онлајн школа родитељства која ће омогућити да сада ови садржаји буду доступни и мамама које нису у могућности да физички посећују школе родитељства.

 -Заједно са Министарством здравља и Владом Републике Србије, Роса је више од 13 година укључена у различите националне програме за стварања бољег окружења како за маме и бебе, тако и целу породицу – од оснивања банке хуманог млека, преко покретања 20 школи родитељства широм Србије, до опремања и успостављања соба за дојење, изјавила је др Јелена Јанковић, помоћница министра за јавно здравље Министарства здравља.

У жељи да идемо у корак са Националном стратегијом за повећање наталитета Републике Србије и ове, као и претходних година Роса ће наставити да издваја средства од продаје својих производа.

-Током 2023. године пажњу посвећујемо емотивном и менталном здрављу родитеља, а посебно мама које се суочавају са великим бројем изазова и током трудноће и у првим данима родитељства. Циљ нам је да дамо свој допринос оснаживању школа родитељства да се баве овом темом током припрема породица за долазак на свет новог члана, као и оснаживању патронажних сестара да препознају и емотивне потребе родитеља током првих дана родитељства, истакла је бренд менаџерка Роса воде, Марина Трајковић.

Роса ће уз подршку Министарства здравља Републике Србије, током 2023. године наставити да прикупља 1 динар од сваке 0,5л и 1,5л боце за подршку патронажне службе и унапређења рада школа родитељства широм Србије.

Share.

Comments are closed.

Skip to content