2020-04-13T14:18:43+02:00 13. априла, 2020. 14:18 |

ДОНАЦИЈА ГРАДА ПОЖАРЕВЦА:Пожаревачким ватрогасцима савремено возило

Град Пожаревац је Одељењу за ванредне ситуације у Пожаревцу предао ватрогасно – спасилачку ауто цистерну вредну 23 милиона динара. Средства за набавку овог возила опредељена су у буџету за 2019. годину, спроведен је поступак јавне набавке и средином протекле године закључен уговор. Реч је о најсавременијем моделу ауто цистерне марке мерцедес, која је произведена 2020. године. Возило има више од 10.000 кубика и више од 300 коњских снага, а поседује богату опрему,  осам турбо и две лепезасте млазнице, као и оне за „тешку“ и „средњу“ пену, затим комплетан алат, бушилице, моторне тестере…

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао да је ватрогасцима неопходна  врхунска опрема.

 -Сведоци смо да се клима мења и да имамо све више пожара. Управо ова наша ватрогасна служба има велики обим посла и потребна су континуирана улагања у њено опремање, рекао је Спасовић напоменувши да је ново возило тренутно једно од најмодернијих на тржишту.

Градоначелник Пожаревца осврнуо се и на актуелну улогу ватрогасаца у превенцији ширења корона вируса. Наиме, ватрогасно спасилачке јединице ангажоване су и на дезинфекцији улица.

 Град Пожаревац је, осим куповине овог возила, ранијих година набавио и термовизијске камере, сет за спасавање из дубине, детектор пожара, а око 500.000 динара уложио је у поправку већ постојећег возног парка и набавку резервних делова.

– Сматрамо да ћемо оваквим улагањима ватрогасцима олакшати њихов посао који је заиста веома тежак, порадити на њиховој безбедности и допринети безбедности свих грађана, нагласио је Александар Симоновић, начелник Градске управе.

Начелник Одељења за ванредне ситуације Пожаревац Горан Ђорђевић захвалио се локалној самоуправи на препознатој потреби и напоменуо да се увођењем у употребу овако модерног возила подиже ниво безбедности града и округа.

                                                                                                                                                Д.Динић