2

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије,по 22. пут организовао је спортску манифестацију под називом „Сусрети здравља“ која је и ове године  одржана на Црногорском приморју, у Чању. На манифестацији  јеучествовало 750 запослених у здравстевним и социјалним установама са територије Србије.

Екипе су се такмичиле и формирале на нивоу Округа и укупно их је било 29. И овогодишњи „Сусрети здравља“ нису могли без учешћа екипе из Браничевског округа. Браничевци су наступили са 42 такмичара-радника здравствених установа, домова здравља Пожаревац, Велико Градиште, Жабари,Петровац на Млави, Опште болнице Пожаревац и Завода за јавно здравље Пожаревац.

3Зоран Радуловић, председник Сидниката запослених у здравству и социјалној заштити за Браничевски округ, истакао ј еда је ове године екипа Браничевског округа освојила 11 пехара и 6 медаља.

-Такмичења су се одвијала у 15 мушких и 15 женских дисциплина. Представници из Браничевског округа учествовали су у 10 мушких и 11 женских дисциплина. Од укупног броја учесника, 25 је било жена, а 17 мушких такмичара. У спорту за жене Браничевски округ се такмичио у одбојци, рукомету, стоном тенису, шаху, пливању, пикаду, риболову, трчању, бич волеју, малом фудбалу и надвлачењу конопца. Жене су освојиле три прва места и то у шаху, трчању и надвлачењу конопца, једно друго место у риболову,и три трећа места,у рукомету, малом фудбалу и пикаду. Поред екипних дисциплина жене су такмичиле и у појединачним дисциплинама и освојиле: прво место у трчању Драгана Арсенијевић, друга места:у трчању Дијана Стојановић, у пикадуБојана Маленовић,у спортском риболову Снежана Танасковић, и треће место у пикаду, Весна Петровић.

Мушка екипа се надметала у малом фудбалу, одбојци, стоном тенису, шаху, пливању, риболову, трчању, надвалчењу конопца, пикаду и бич волеју. Освојили су два прва места,у шаху и пикаду, и два трећа места, у малом фудбалу и пливању. У појединачној конкуренцији Дејан Радивојевић, освојио је  друго место у пикаду.

Захвалнице за укупно учешће на Сусретима добиле су:  Наташа Вељковић за учешће у осам дисциплина и освојена 4 пехара, Слађа Стокићза учешће у четири дисциплине и освојена 4 пехара, и најмлађа такмичарка Милица Перовић,за учешће у четири дисциплине и освојена 2 пехара.

-Интересантно је то што су се такмичења одвијала по Куп систему, где је на основу жребања одабран противник.Занимљиво је да су жене у одбојци и бич волеју изгубиле у квалификацијама од победника тих такмичења. Свим такмичарима честитамо на освојеним медаљама. Видимо се и следеће године, поручио је Радуловић.

                                                                                И.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content