2017-12-19T23:14:28+01:00 19. децембра, 2017. 23:14 |

Дошло доба да се школа проба

Интерактивно дружење предшколаца и ученика ОШ „Доситеј Обрадовић“

Ученици и наставници Основне школе „Доситеј Обрадовић“ били  су протеклих дана домаћини најмлађим Пожаревљанима. Реч је о традиционалној сарадњи ове образовне институције и Предшколске установе „Љубица Вребалов“ која има за циљ да се малишанима који ће наредне године сести у школске клупе, на најбољи начин прикаже шта је, заправо, школа.

Тако су у појединим учионицама деци пожаревачких вртића њихови старији другари на једноставан начин представили шта су то биологија, географија, математика и предмети кроз које се изучавају српски, француски, енглески језик. У својеврсне интерактивне радионице под називом „Дошло доба да се школа проба“ били су укључени и наставници, док су учитељи четвртог разреда Јелена Илић, Дејан Регаљац и Весна Недељковић предшколцима и њиховим васпитачима у сали за физичко васпитање приредили „Школигрице“.

Тродневно дружење ученика Основне школе „Доситеј Обрадовић“ и малишана из вртића „Пчелица“, „Бамби“, „Даница“, „Душко Радовић“, „Невен“, „Бубамара“ и „Лептирић“ завршено је доделом медаљица и поклона које су у својим радионицама направили „Доситејевци“.

Влада Винкић