Одборничка група „Доста је било – РИИС Исток“ у саопштењу за јавност изражава протест поводом потенцијалног пуштања у погон Спалионице опасног отпада на територији града Пожаревца. Наглашавају да је и пројекат изградње регионалне депоније смећа еколошки штетан због одабира локације.   

Указују на то да је надлежни члан пожаревачког Градског већа раније рекао да се Спалионица неће градити, под образложењем да „национална стратегија управљања отпадом не дозвољава изградњу спалионица на територији Републике Србије, самим тим ни на територији Града Пожаревца“. Најављену градњу регионалне депоније смећа карактеришу као штетну у сред Стига, житнице и значајних археолошких локалитета.

– Нећемо подржати одлуку да у Стигу изградите регионалну депонију. Сматрамо да је Стигу доста земље девастирано од стране површинских копова. Доводимо у сумњу и припремне радове на лоцирању и одабиру земљишта за депонију. Против изградње депоније на том потезу уредно сте примили и петицију грађана околних насеља. Сматрамо да око оваквих питања не сме да буде страначког препуцавања, јер то грађани који су нас бирали не заслужују. Реч је о здрављу региона. Питање из наслова „Да ли ћемо у Пожаревцу и после Kороне носити маске“ стоји над главама свих нас, наводи се у саопштењу Одборничке групе „Доста је било – РИИС Исток“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content