Низ промотивних активности намењеним читалачкој публици града под Чачалицом, Народна библиотека „Илија М.Петровић“ наставља вечерас представљањем књиге „Београдски трио“ нашег прослављеног  редитеља Горана Марковића који, уз филмску,  у својој биографији бележи и списатељску каријеру.

Дешавања у Марковићевом делу читаоце воде у време преломних догађаја које је обележила резолуција Информбироа с краја четрдесетих година прошлог века у Југославији. Један од службеника Британске амбасаде у Београду и главни јунак ове књиге био је и прослављени писац Лоренс Дарел. Неформалан као личност и непредвидљив као дипломата, Дарел се упушта у љубавну авантуру са женом једног високог руководиоца, који ће убрзо завршити на Голом отоку. Потресан и забаван истовремено, духовит, инвентивно компонован као колаж докумената, писама, дневника, Дарелових извештаја Форин офису, реферата логорских руководилаца централи Удбе, преписке британских дипломата, дешифорваних депеша, службених записника и сведочанстава, Београдски трио не испушта се из руке до последње странице.

„Београдски трио“ као издавач потписује београдска „Лагуна“, док је почетак овог књижевног догађаја у 19,00 сати у Сали на спрату пожаревачке библиотеке.

Share.

Comments are closed.

Skip to content