Након првог дана дрифт такмичења одржаног на простору шећеране у Пожаревцу и објаве резултата квалификација , током вечерњих сати на Тргу ослобођења приређена је презентација атрактивних возила намењених овој врсти ауто трка у којима се возила крећу бочно по асфалтној траци.

     Кључна карактеристика дрифт трке је да се у њој не мери време већ техничке перформанcе, путања, брзина, углови … Настале су у Јапану и врло су атрактивне за посматраче.

 

     Сутрашњи дан почиње првим  брифингом у 9,00, наког чега су тренинг вожње, а посетиоци могу да присуствују надметању од 12,00 часова када се у шећерани отварају капије и за њих. Ревијално представљање такмичера је у 13,00 а сат касније почињу дуели у твин дрифт вожњама.  Како је најављено, У организацији AMK LOW FAMILY из Пожаревца биће одржано Стајлинг такмичење у неколико класа као i Db  drag такмичење. Објава резултата је у 18,00 сати.

       Подсећања ради, дрифт такмичење приређује се по први пут у нашем граду у организацији „Ауто тјунинг“ клуба из Београда уз подршку  Спортског савеза  Пожаревца и  Града Пожаревца коме је припала част да се сврста у један од три града у Србији који је ове године домаћин дрифт такмичења.

Share.

Comments are closed.

Skip to content