Спортски Ауто Тјунинг клуб организатор је треће, финалне трке SDC шампионата која ће се возити на паркингу Шећеране у Пожаревцу 18. и 19. августа 2018. године.

      Дрифт трке су врста ауто трка у којима се возила крећу бочно по асфалтном путу. У дрифту, аутомобили прелазе идеалну путању у контролисаном проклизавању при великим брзинама. Кључна карактеристика дрифт трке је да  oнa није везана за време већ за техничке перформанце, путању, брзину, углове, близину приласка клипинг поинтима и забаву, а оцене судија су пресудне.

        Ова спектакуларна дисциплина настала је у Јапану 1950. године  и прерасла је из забрањених уличних трка у стручна такмичења који се одржавају са припремљеним аутомобилима. Данас је  то веома популаран тип мото спорта,  и развија се у многим земљама света. У Србији дрифт трке појавиле су се средином 2000-их, а данас се у земљи годишње одржи  6 до 8 дрифтинг такмичења.

       Дрифт у Пожаревцу је подељен у два дана од чега је први резервисан за квалификације. Другог дана ће се водити  борба у твин дрифт вожњама. Поред домаћих возача очекује се долазак и неколико дрифтера из региона, из Хрватске, Бугарске, Грчке и Мађарске. Организовање ових трка у Пожаревцу показује бригу локалне самоуправе усмерену ка младима у граду.

       Поред такмичења посетиоци ће имати прилику да виде како изгледају неки од атрактивних аутомобила као што су Мустанг, Ферари или Ниссан ГТР али и да уживају у одличној музици познатих ДЈ-ва из Пожаревца. Програм оба дана почиње у 12:00 часова.

Share.

Comments are closed.

Skip to content