Културно уметничко друштво „Божидар Димитријевић Козица“ из Дрмна окупило је бројне госте, пријатеље и сараднике поводом Дана државности, 15. фебруара, на годишњем концерту у Дому културе у Дрмну.

На сцени су се представила три фолклорна ансамбла овог Културно уметничког друштва, дечији, извођачки и ветерани, као и гости из Ћириковца, КУД „Миодраг Миљковић Мидга“, и из Пољане, КУД „Младост“.

Том приликом су уручене јубиларне награде великанима овог КУД- а из Дрмна. За одиграних педесет и више коцерата награђена је Анђела Степановић. За сто концерата Милица Аранђић, Милица Марковић, Марија Стојадиновић и Стефан Стојановић. За сто педесет наступа награђени су Милош Сузић, Александар Милић и Марко Стојадиновић. За двеста концерата награда је уручена Милици Миленковић, Младену Цвејићу и Марку Јовановићу.

Такође је председник КУД-а „Б. Д. Козица“ Далибор Стојадиновић, представницима Града Пожаревца, привредних друштава, синдикалних организација и најближим сарадницима, уручио плакете за изузетан допринос очувању културе и традиције овог КУД-а.

Потпредседница КУД-а „Б. Д. Козица“ Дрмно, Љиљана Обрадовић уручила је уметничким руководиоцима Лидији и Далибору Стојадиновићу јубиларну награду – плакету за десет успешних година.

Испред Града Пожаревца концерту су присуствовали чланови Већа Дејан Крстић и Иван Пантић.

Иначе, ово Културно – уметничко друштво основано је 1951. године. Допринело је очувању традиције, изнедрило бројне генерације посвећене народној игри и песми, покренуло различите драмске и музичке манифестације, завредело бројне награде у Србији и иностранству. Актуелни председник овог КУД-а је Далибор Стојадиновић, потпредседница Љиљана Обрадовић, уметнички руководиоци Лидија и Далибор Стојадиновић, а шеф оркестра Драган Николић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content