2021-05-16T10:27:52+02:00 16. маја, 2021. 10:27 |

Друга фаза изградње обилазнице (Објављено 9. маја 1995)

У Пожаревцу је потписан уговор о реализацији друге фазе радова на обилазници, реконструкцији пута Пожаревац-Костолац и изградњи пута Речица-Рам. Уговор су потписали председник СО Пожаревац Коста Јеремић, директор Дирекције за изградњу путева Предраг Кркић, директор Дирекције за изградњу Општине Пожаревац Бојан Кекић као ивеститори и директор Предузећа за путеве Пожаревац Зоран Стојановић као извођач радова.

-Изградња обилазнице у Пожаревцу почела је пре равно 18 година и ово је једна од тринаест обилазница које се тренутно граде у Србији, рекао је Предраг Кркић, директор Републичке дирекције за путеве и додао: 

– Скупштина општине Пожаревац обавезала се да обезбеди два милиона динара, а остатак до 6,5 милиона, колико је првобитним пројектом предвиђено, обезбеђује Републичке дирекције за путеве у сарадњи са Предузећем за путеве Пожаревац. То значи да ћемо остатак обезбеђивати сукцесивно у првих шест месеци наредне године. Прва фаза је завршена у предвиђеном року и нема сумње да ће комплатна изградња овог објеката бити окончана  до половине јесени, како је уговором и предвиђено.