2018-05-01T00:33:42+02:00 1. маја, 2018. 00:29 |

Другог маја у Љубичеву: И Мајски уранак и Гитаријада

У Центру за културу Пожаревац, најављен је званични програм овогодишње Мајске гитаријаде на Моравској лагуни као и традиционалног Мајcког уранка који се одржава на простору љубичевског Брника. Драги Ивић, директор Центра за културу Пожаревац истакао је да сарадња између ове институције и Града Пожаревца ни овај пут није изостала, а да је резултат тога чињеница да ове манифестације не само да нису угашене, већ и унапређене.


Члан Градског већа Дејан Крстић  јавно се захвалио читавом тиму Центру за културу на спроведеним активностима у припреми Гитаријаде, и да очекује да ће се манифестацији одазвати велики број Пожаревљана.  Он је ову прилику искористио да нагласи да нико никада из Градске управе и  Центра за културу није поменуо да Гитаријаде неће бити, већ напротив, она ће бити унапређена, наде су да ће наредне године то бити вишедневна манифестација, са квалитетним  бендовима, а Пожаревац буде препознатљив и по овој традиционалној рок манифестацији. Дејан Крстић је позвао све Пожаревљане да другог дана маја дођу у Љубичево, и у завистости од афинитета, пропрате ове музичке догађаје.

Извршни продуцент и селектор Гитаријаде Бојан Гачевић је најавио да је технички све припремљено а да су одређене градске службе и предузећа обавиле кошење траве и да је извршено запрашивање против крпеља, тако да се са ове стране не треба бринути. Када је о самој Гитаријади реч, у такмичарском делу  наћи ће се  10 група, а у ревијалном делу наступају прошлогодишњи победник –  група „Санаторијум“  као и састав „Инфинитив“ из Пожаревца. Председник жирија је познати рок музичар Бане Локнер, док ће Гитаријада  трајати  од 11,00 до 18,00 часова

Овом приликом Томислав Јотић вршилац дужности руоводиоца ГАНИП-а, најавио је традиционални Мајски уранак који се одржава на  простору Брника у Љубичеву . На овом простору наступиће представници културно уметничких друштава из чак 11 села, затим  КУД Костолац  као и ГАНИП Пожаревац. Према његовим речима програм почиње у 10,30 а учествује око 350 учесника .