2020-10-17T09:55:46+02:00 17. октобра, 2020. 09:55 |

Дубока: Све активности у договору са мештанима

Планирана експлоатација дрвне масе са подручја које гравитира насељу Дубока и забринутост Дубочана за локалне путеве који се приликом те експлоатације могу оштетити, била је основна тема састанка у Дубоки на коме су, осим делегације Савета месне заједнице на челу са председником Драгишом Илићем и бројних мештана присуствовали и представници општинског руководства и ЈП Србијашуме односно председник Општине Кучево др Иван Рајичић, његов заменик Ненад Микић, члан Општинског већа Милош Петровић, шеф Шумске управе Кучево Зоран Пешић и председник НСВС Новица Јаношевић.

Заменик председника Општине Ненад Микић је подсетио да после двадесет година, локална самоуправа и ШГ „Северни Кучај“ имају добру сарадњу и да „Северни Кучај“ са седиштем у Кучеву послује најбоље у Србији што је и те како добро за читаву општину. Што се експлоатације шума тиче Микић је рекао да ће она отпочети тек средином 2022. године, а  пре тога ће се изградити шумски пут који ће и сами мештани моћи да користите. Што се тиче локалних путева нема бојазни да ће они бити оштећени. Представник ШГ Зоран Пешић обећао је да ће се све радити у договору са мештанима, да ће Дубочани имати приоритет приликом преузимања шумског отпада као и да ће за сва локална предузећа бити обезбеђене довољна количина дрвне масе за несметану производњу.

Према речима др Ивана Рајичића, Општина ће настојати да у наредном периоду реализује што више пројеката  у свим насељима па и у Дубоки како у области инфраструктуре и предузетништва тако и у туризму. Он је такође најавио да је у плану да се у Дубоки отвори Дечји вртић.