2019-05-01T20:58:17+02:00 1. маја, 2019. 20:58 |

ДУЊА РИСТОВИЋ

Дуња Ристовић је матуранткиња друштвено – језичког смера у Пожаревачкој гимназији. Током школовања истакла се изузетним школским успехом, активним радом у лингвистичкој секцији и вишегодишњим учешћем на такмичењима из српског језика и књижевности у области језика. Освојила је прво место на Републичком такмичењу из лингвистике. Учествовала је на кошаркашким турнирима,  школским приредбама у вођењу програма и у плесу.

Омиљени предмети су јој српски језик, историја, латински језик, психологија и физика зато  што сматра да  кроз „сваки од наведених предмета можемо да спознамо себе и свет који нас окружује“.  Омиљена активност ван школе јој је балет који увежбава од раног детињства  у Балетском студију „Амадеус“.

 

„Дуња Ристовић је искрена, одговорна и темељна девојка са великим бројем позитивних особина које треба да красе данашње младе људе. Веома је одмерена, лепо васпитана и коректна у комуникацији како са вршњацима тако и са предметним професорима. Дуња је добар саговорник. Када се трага за одговорима на различита питања она дубоко анализира проблеме, сагледава их са различитих аспеката, темељно их истражује, упорно ради на њиховом дефинисању и никада не одустаје.  Дуња сама себи поставља јасне циљеве који је ојачавају.  Сваки нов изазов за њу постаје приоритет и не губећи енергију упорно ради на његовом савладавању. Веома је знатижељна и ништа јој није тешко. Рад са Дуњом представља право задовољство. Уверена сам у то да ће Дуња иматити пуно успеха током студирања и да је пред њом изузетна професионална каријера“.                                               

Маја Јовановић Глигоријевић, професорка физике

 

Себе представља следећим речима: „Првенствено сам јако лојална и искрена особа. Те две вредности јако уважавам код људи. Сматрам да је искреност врлина која даје комплетну слику сваке личности, а ја то умем да ценим“. Воли да проводи слободно време са својом породицом која јој је веома важна и коју сматра заслужном за  постигнуте резултате.

Жели да се бави правосуђем и зато се определила да  упише Правни факултет Универзитета у Београду и да га успешно заврши. Наглашава да се  ту се неће зауставити. „Храбрим кораком ћу отварати врата новим могућностима“.

„Амбициозност, марљивост, посвећеност, пожртвованост и истрајност – епитети су који најбоље описују Дуњу Ристовић. Њена радозналост, креативност, разумевање материје, вредноћа, упорност и лакоћа показују како треба да изгледа успешан ђак Пожаревачке гимназије. Љубав коју Дуња Ристовић показује према матерњем језику огромна је. За њу су такмичења представљала изазов – кључ до већег и вишег успеха и знања. Дуња је врло карактерна особа, са јаким и чврстим позитивним моралним особинама: спремна за рад, спремна да помогне, врло друштвена, а оно што њу краси је њен осмех на лицу. Суперлатив је одредница која њу одређује. Желим јој свако добро“.

                                                                                   Мср Марија Запутил, професор

српског језика и књижевности

Предивним речима описала је своје школовање у Пожаревачкој гимназији.

„Ове четири године су најлепше године мог живота. Уписавши гимназију пружиле су ми се могућности о којима сам до тада само замишљала. Спознала сам себе и открила у себи једну врлину која ће ми итекако бити неопходна за даље кораке ка мом циљу, а то је дисциплинованост. У Пожаревачкој гимназији сам упознала много пријатеља, професора који су увек расположени за сарадњу.  Поносна сам што сам део ове школе. Пожаревчка гимназија може да нас научи како да, првенствено будемо људи, отвара нам врата и усмерава нас на безброј путева од којих ми бирамо онај прави, онај који се поклапа са нашом индивидуом“.

Живкица Ђорђевић, педагог