Представа „Идемо у лов“ Аматерског позоришта “Миливоје Живановић“ Центра за културу Пожаревац, у режији Синише Станковића, проглашена је за најбољу представу VII Републичког фестивала аматерских позоришта „Дани Бране Дамњановића“. У такмичарском делу овогодишњег Фестивала који је од 16. до 21. априла одржан у Крњеву, представило се пет аматерских театара: ПАБ „Склониште у театру“ из Батајнице, Културни центар „Радоје Домановић“ из Раче, Градско позориште из Паланке, Позориште „Раша Плаовић“ из Уба и Позориште „Миливоје Живановић“ из Пожаревца, док је у част награђених наступио Ансамбл Академије лепих уметности из Београда.

На адресу пожаревачких аматера стигло је овом приликом још једно ласкаво признање: најбољи глумац Фестивала био је Валентино Ољача за улогу Морисеа у комаду „Идемо у лов“, док је најбоља глумица Мирјана Зељковић из позоришта „Склониште у театру“ из Батајнице.

Куриозитет је да је млади Ољача по други пут понео титулу најбољег глумца Републичког фестивала аматерских позоришта „Дани Бране Дамњановића“ у Крњеву. Организатор Фестивала био је КУД „Обилић“ из Крњева.

Влада Винкић

Фото: КУД „Обилић“ Крњево

Share.

Comments are closed.

Skip to content