2021-09-10T08:43:42+02:00 10. септембра, 2021. 08:43 |

Два ремија без голова

Фудбалски клуб „Млади радник 1926“ стартовао је победом у Рашкој против Трепче из Косовске Митровице. У наредна два кола одиграна су два ремија и то без голова против Слоге из Бајине Баште на Вашаришту и Сушице у Крагујевцу. Тренер Жарко Јовановић је половично задовољан.

-Вредна је победа против Трепче током гостовања у Рашкој. Сусрет са  чврстом екипом Слоге из Бајине Баште на Вашаришту завршен је несрећним ремијем, без голова. Пропустили смо многе прилике и један недосуђен пенал у нашу корист. Важно је да смо часно освојили бод, каже Јовановић.  

Шеф струке Пожаревљана је током сусрета задобио жути картон, као и у Крагујевцу на утакмици трећег кола са Сушицом.

-Картони жути и црвени су саставни елеменат фудбалске утакмице како за играче, тако и за људе са клупе. У Крагујевцу смо се намерили на изузетно агресивног и мотивисаног домаћина, па без обзира на то, освајањем бода морамо бити половично задовољани, јер и после трећег кола нисмо доживели пораз. Морам да признам да је већи део моје екипе играо испод очекиваног. Превише се опрезно ушло у тај сусрет и нисмо успели да наметнемо жељени ритам.

Досуђен је пенал над Баждаревићем, у корист Младог радника 1926, а затим је исти поништен после консултације главног са помоћним судијом.

-Не коментаришем одлуке арбитара када пониште пенал или гол. То је њихово право на слободно судијско убеђење, иако постоји снимак о спорним ситуацијама у Крагујевцу, опрезан је Јовановић.

Текст и фото: Р. Сандић