Програмски богато пролеће Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу наставља се сутра (23.април) и прекосутра (24.април). Реч је о две занимљиве промоције: другог допуњеног издања романа Драгана Б. Дамјановића „Анастасија – чуда српске светитељке“ и „Лирски узваници“ пожаревачке књижевнице   Славице Јовановић .


         

         „Анастасија – чуда српске светитељке“ је наставак романа о Светој Анастасији и исцелитељској моћи њених моштију кроз потврде владика, игумана, свештеника, монахиња, људи из нашег окружења,којима је она вратила здравље и снагу у готово мртвом телу и готово упокојене, не само оживела, већ учинила потпуно здравим. О делу ће уз аутора говорити академик професор доктор Мирко Керкез и књижевница Дивна. Д. Чанаћевић. Почетак промоције је у 19,00 часова у сали на спрату Библиотеке.

      На истом месту и исто време, дан касније ( уторак, 24. април) биће представљена књига „Лирски узваници“ пожаревачке књижевнице Славице Јовановић. Уз ауторку ову књигу ће промовисати и наша позната песникиња Ана Дудаш.

Share.

Comments are closed.

Skip to content