2021-05-23T08:57:15+02:00 23. маја, 2021. 08:57 |

Џудо клуб „Бамби“: Алексићу злато

На Првенству Србије за основне и средње школе које је одржано  у спортској хали Шумице у Београду наступао је и Џудо клуб „Бамби“ из Пожаревца са шест такмичара.

Највећи успех  оcтварио је Андрија Алексић освојивши прво место у конкуренцији ђака средњих школа из прве три године. Он је наступио у категорији до 90 кг за Медицинску школу у Пожаревцу.Димитрије Антић наступао је за Пожаревачку гимназију и освојио треће место у конкуренцији ђака средњих школа узраста четврте године, у категорији до 81 кг, а Милош Јовић је наступао за основну школу „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца освојивши пето место у категорији до 66 кг, узраста до осмог разреда основних школа. Пето место је освојио и Миљан Шулајић наступивши за Пољопривредну школу у Пожаревцу, у категорији до 60 кг, за узраст ђака прве године средњих школа.

Одлазак на ово такмичење је помогао Спортски савез Града Пожаревца обезбедивши превоз спортиста, а  за постигнуте резултате заслужни су професори ђака који су учествовали на такмичењу, али и њихови родитељи.

И.Р.