Пољопривредна саветодавна и стручна служба Пожаревац је партнер на Пројекту „Перспективе за младе у руралним подручјима“, који се спроводи у организацији ГИЗ-а.

Прва обука под називом „Прерада хране на фарми – како треба“ је одржана у Пољопривредној школи са домом ученика „Соња Маринковић“, а наредне едукације ће се спроводити у општинама Петровац на Млави и Жабари. Циљ едукације је информисање младих који се баве пољопривредном производњом или то планирају, како да припреме добар план малог обима производње прерађених производа. Представљене су могућности и правила који си тичу услова за прераду хране на газдинству, који су услови и како их испунити када је безбедност хране у питању.

Представници ПССС Пожаревац упознали су ученике са правилником продаје са кућног прага, калкулацијом производње и наступом на тржишту. На овај начин едукативно су обухваћени сви кораци од идеје о готовом производу на газдинству до продаје и маркетинга.

Едукацију реализују стручњак за безбедност хране Слободан Шибалић, сарадница на пројекту ГИЗ Драгана Тар, директор ПССС Пожаревац Бојан Стевић и самостални стручни сарадник ПССС Ана Ђорђевић.

                                                                                                            Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content