2020-04-14T12:25:39+02:00 14. априла, 2020. 12:25 |

ЕПС: Праве одлуке на време

МИНИСТАР АЛЕКСАНДАР АНТИЋ НА САСТАНКУ КРИЗНОГ ШТАБА ЕПС-а

Првом састанку кризног штаба Електропривреде Србије, који је формиран на иницијативу Милорада Грчића, в.д. директора ЈП ЕПС-а, присуствовао је и Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије. 

–Стање у „Eлектропривреди Србије“ и другим енергетским компанијама је апсолутно стабилно и нема никаквих проблема у функционисању и снабдевању, а предузимају се озбиљне мере да се такво стање задржи. Дефинисане су јасне процедуре понашања, поступци запослених и руководилаца да би се одржао несметан рад свих енергетских компанија и обезбедило поуздано снабдевање кључним енергентима, рекао је Антић.

Према речима Милорада Грчића, циљ ЕПС-а је да се омогући несметано функционисање система и обезбеди континуирана производња и снабдевање електричном енергијом свих грађана и привреде. Он је додао да се ширење коронавируса, уз примену мера заштите радника, мора свести на минимум. 

На састанку је констатовано да је ЕПС међу првима у држави донео мере у борби против пандемије које се примењују у читавом систему пословања.

                                                                                                                               Р. Н.