2020-08-10T15:11:33+02:00 10. августа, 2020. 15:11 |

Евидентна тешка клиничка слика

У Ковид болници у Пожаревцу, у понедељак, 10. августа, на лечењу је 135 пацијената са симптомима коронавируса. Међу њима је шест пацијената из других градова, док су сви остали из Браничевског округа и већина је позитивна на ковид – 19, како саопштава в.д. директора пожаревачке Опште болнице др Данко Николић.

– Код седам здравствених радника Опште болнице Пожаревац потврђен је коронавирус, од којих су три хоспитализована, а остали су у кућној изолацији. Још двоје њих чека резултате тестирања и налазе се у самоизолацији, додаје др Николић.

Током викенда било је 20 нових пријема и осам отпуста. На респираторима су у понедељак била четири пацијента. Скоро стотину хоспитализованих прикључено је на кисеоник, сва кисеонична места су заузета.

Др Николић каже да је код пацијената у пожаревачкој Ковид болници и даље евидентна тешка клиничка слика, те да већ приликом пријема већина њих има тешке симптоме.

– И даље је евидентно опуштање грађана, нарочито у данима викенда када су сва околна излетишта и купалишта пуна, а мере заштите ретко ко поштује. Потенцирамо да је то недопустиво и неодговорно у тренуцима када коронавирус односи животе за које се наши здравствени радници свакодневно боре, наглашава др Николић и апелује на све грађане да се уздржавају од окупљања на местима где је већи број људи, да избегавају ближе контакте: – Поштујте мере заштите, сачувајте своје и туђе здравље!

Иначе, у „зеленој зони“ Опште болнице Пожаревац налази се 117  пацијената.

Р. Н.