Караван радости и пријатељства боравио је и у Пожаревцу. У Спортском центру, у организацији Дунав осигурање Спортске игре младих Србије шесту годину заредом, основци и средњошколци, у оквиру Спортских игара надметали су се  у малом фудбалу, одбојци, баскету 3 на 3, рукомету, тенису, стоном тенису, игри између две ватре, атлетици и шаху.

Кроз дружење и спорт, промовисан је начин живота са основним постулатима: разумевање,  пријатељство, поштовање различитости, солидарност и фер плеј.

Учеснике манифестације поздравила је председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић, која је подсетила на вредност Игара, захваљујући којима се склапају многа познаства и пријатељства за цео живот. Она је младима поручила да уживају у спортском дружењу са својим вршњацима, и да онај ко изгуби, победнику супарничког тима пружи руку и честита му на успеху, јер то чини фер игру. Јовановићева је овом приликом, у знак захвалности за допринос развоју Игара и уопште спорта код младих, уручила Плакету чланици Градског већа Ани Миљанић.

 -Са овог места шаљемо јединствену поруку да су дружење и склапање пријатељстава највредније ствари, а потпуно бесплатне, нагласила је Ана Миљанић и додала да учествовањем на Спортским играма млади доказују да уважавају једни друге и да су спремни да заједно са својим другарима граде бољи свет.

По отварању манифестације положене су заклетве пријатељства, а затим су пожаревачки атлетичари Маша Рајић и Дамјан Јовановић, унели бакљу Игара у дворану.

Иначе, победнике такмичења, у другој половини наредног месеца у Београду  очекује такмичење на Државном финалу. Уколико Пожаревљани и тамо буду једнако успешни, у августу путују на Међународно супер финале које се одржава у Сплиту.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content