На репертоару Првог Фестивала глумаца аматера „Кучево 2023“ који се од 2.марта одвија у организацији и под куполама Центра за културу „Драган Кецман“ у Кучеву, вечерас у 20 часова је комад “Мајстори мајстори” чланова ансамбла Позоришта “Миливоје Живановић” Пожаревац у режији Владислава Велковског.

Кучевачка позоришна публика је од почетка надметања имала прилику да на својој сцени види  глумце костолачког „Castlluma” који су извели представу „Љубав“, аматере петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула” комадом „Позови ме ради прељубе“ и драмске заљубљенике из малоцрнићког позоришта „Бранислав Нушић“ који су се представили ванвременском Нушићевом комедијом „Др“.

Према пропозицијама фестивала жири у саставу сликар Милан Глозић, драмски уметник Богдан Богдановић и директорка Библиотеке “Никола Сикимић Максим” и књижевница Јована Дишић  након сваке одгледане представе  проглашава најбољег глумца или глумицу , док ће се последње вечери знати ко је најбољи глумац, односно глумица, затим креатор најбољег епизодног остварења,  најбољи млади глумац и  најбољи ветеран  Првог фестивала.

У конкуренцију за главну на граду до сада су ушли: костолачка глумица Наташа Роквић , Часлав Чупић из Петровца на Млави и  Валентино Ољача из малоцрнићког театра.

Након вечерашњег извођења пожаревачких “Мајстора”, у четвртак 30. марта на програму је последња у низу такмичарских представа: „Поштени провалник“ у извођењу великоградиштанског позоришта „Жанка Стокић“. Иначе, фестивалски првенац овог профила замишљен је да се одвија једном недељно: сваког четвртка током месеца марта, док је извођење представе из Пожаревца из оправданих разлога померено за дан касније.

Улаз је бесплатан.

Влада Винкић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content