НОВЕ МЕДАЉЕ ЗА ПЕТРОВАЧКЕ АТЛЕТИЧАРЕ

Пионири Атлетског клуба „Драгутин Томашевић“ вратили су се овог викенда у Петровац на Млави са још две медаље. Низ признања која годинама красе витрине Клуба најпре су употпуњена у суботу 4. фебруара на Државном првенству старијих пионира у дворани одржаном у Београду, када је Стеван Владић освојио 3. место и брознану медаљу на 60 метара временом 7:56.

Стеван Владић (трећи с лева) и тим АК „Драгутин Томашевић“ на такмичењу у Београду

На истом такмичењу Владић је у трци на 300 метара изборио 6. место, док су боје петровачког атлетског клуба овом приликом срчано бранили и Богдан Максимовић, Душан Курдулија и Јулија Лазаревић.

Филип Бојић

У недељу 5.фебруара у Београду је одржано Државно првенство за млађе пионире и пионирке у дворани. Ово надметање донело је још један успех Петровчанима, јер је у трци на 800 метара Филип Бојић истрчао друго време и груди окитио сребром. Као вицешампион држане у овој категорорији Филип је оборио свој лични рекорд временом 2:23:23 иза првопласираног Каида Коце из Новог Пазара.

– Некако се усталила пракса да се наши такмичари врате кући са по неколико медаља, што је био случај и овај пут. Улажемо много труда у рад са нашим атлетичарима који из викенда у викенд напредују а свој таленат, упорност и спортски дух сјајним резултататима и потврђују великим успесима, каже један од тренера у Атлетском клубу „Драгутин Томашевић“ Милица Шумоња.

– Са младим такмичарима радимо првенствено из велике љубави према атлетици, а то деца осећају и труде се да из надметања у надметање буду све бољи. Но, и у случају да не постигну зацртани успех најбитније је да из наступа извуку поуку. То је начин да им атлетика као краљица спортова пружи ново искуство и кроз живот у будуће корачају као боље и племенитије особе. Ја им верујем, они мени верују – и то је кључ успеха, објашњаава Зоран Стојановић, тренер и председник Атлетског клуба „Драгутин Томашевић“ и додаје:

– У наредном периоду нас очекује низ трка и атлетских дешавања на којима ћемо репрезетновати не само Клуб, већ и Спортски савез и Општину Петровац на Млави од које имамо велику подршку. Оно што бих истакао је традиционални Сплитски полумаратон на коме ће 26. фебруара надметати најстарији представици нашег Клуба.

Атлетски клуб „Драгутин Томашевић“ у свом окриљу негује  успешне спортисте од атлетске школе „Ц“ до сениора, али – нема стазу, чак ни основну трим стазу. Због тога се тренизи у овим зимским данима одвијају у дугачком ходнику Спортске хале у Петровцу на Млави, а када је температура повољнија и током летњег периода за припрему се користи пешачка стаза Петровац – Каменово. За крос такмичења чланови клуба припремају се у градском парку.

– Надамо се да ће се овај сегмент променити и изнаћи боље решење, јер наши атлетичари то својим резултатима заслужују, закључује Стојановић.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content