2020-06-20T09:43:55+02:00 20. јуна, 2020. 09:43 |

Филмови са „Слободне зоне“ у Кучеву

Филмски фестивал „Слободна зона“ поново креће на турнеју по градовима у Србији а прва станица од 10. до 12.јула је Центар за културу „Вељко Дугошевић“ Кучево. У граду на Пеку биће приказано шест филмова са  15. фестивалског програма, одржаног од 7. до 12. новембра прошле године у Београду, Новом Саду и Нишу. На бесплатним пројекцијама публика ће моћи да ужива у најновијим остварењима у области играног и документарног филма и информише о темама које они обрађују.

Турнеја „Слободне зоне“ у Кучево доводи остварење „Алис и градоначелник“ које је добитник награде на престижном Канском фестивалу, исландски филм „Округ“ . На репертоару је и документарни филм“ Избачени“ који је побудио велику пажњу публике током новембарског фестивала као и остварење „Селфи“.

Турнеја доноси и игране филмове за млађу публику који пружају увид у стање друштва из перспективе младих, а то су „Моје невероватно лето са Тес“ и „Звезда од сто кила“ – филм који је од стране фестивалског средњошколског жирија изабран за најбољи филм у оквиру програмске линије 14+.