21Фудбалски клуб „Борац“ из Кленовника потврђује свој допринос развоју спорта и промоцији здравог начина живота међу младима. Овај клуб добио је унапређену спортску инфраструктуру, опрему и, изнад свега, заинтересоване младе таленте, што је заслуга руководства Клуба, али пре свега подршке коју пружа Градска општина Костолац.

Протеклих дана су овај Фудбалски клуб посетили председник Градске општине Костолац Иван Савић, директорка Културно – спортског центра Костолац Јелена Шаманц, чланови пожаревачког Градског већа Ана Миљанић и Срђан Радовановић, као и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, а испред Градског фудбалског савеза Пожаревца Владан Динић.

Том приликом је председник Скупштине клуба Мирољуб Николајевић истакао да у Клубу тренутно тренира шеснаесторо деце, као и да је Клуб спреман да прими нове чланове са територије Градске општине Костолац. Указао је и на то да је Управа клуба за сву децу обезбедила мајице и шорцеве у две боје, десет фудбалских лопти, 26 комплета „Адидас опреме у две величине, као и опрему за голмане.

Николајевић је нагласио и то да се школа фудбала не наплаћује како би се што већем броју деце омогућило да се баве овим спортом. Истиче и велики допринос локалне самоуправе, посебно откако је председник Градске општине Иван Савић, који настоји да помогне све спортске организације на територији костолачке Градске општине.

Председник ГО Иван Савић, указао је на то да је планове у области спорта за 2017. годину, међу првима остварио Мирољуб Николајевић и тиме показао да установљена стратегија Градске општине може да се спроведе у дело.

– Фудбалски клуб „Борац“ реализовао је оно што смо захтевали кроз критеријуме утврђене у додели финансијских средстава. Колико видим, од тренутка када је конкурс расписан, па до сада, има доста помака и већи број деце, што је кључно. Другу половину средстава определићемо у јулу и надам се још бољим резултатима овог Клуба, а бољи резултати донеће и више финансијских средстава, рекао је Савић.

Председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, похвалио је спортску инфраструктуру Фудбалског клуба „Борац“, указавши на то да у скорије време није видео тако уређене свлачионице и просторије. Поручио је и да Клуб увек може да рачуна на подршку Спортског савеза.

Испред Градског фудбалског савеза Влада Динић је похвалио добру организацију Управе клуба и напоменуо да такав колектив заслужује сваку пажњу и похвалу.

Монографија

Фудбалски клуб „Борац“ ове године прославља 85 година постојања. Тим поводом у најави је монографија овог Клуба из Кленовника, села у коме нема куће која није изнедрила неког фудбалера или спортског радника.

Share.

Comments are closed.

Skip to content