Очувана традиција

У Љубичеву, поред најстарије ергеле, дугу традицију има и истоимени фудбалски клуб који је после дуже паузе оживео свој рад. МЗ „Љубичево“ на челу са тадашањим председником Владаном Радисављевићем и сарадницима покренула је иницијативу и фудбалска лопта је поново заскакутала на игралишту поред пруге 21 . марта 2014. Радило се у јако тешким условима, али је ентузијазам истинских заљубљеника у фудбал победио. Три сезоне успешног такмичења и нови председник Филип Милутиновић, узподршку Владе Радисављевића, доводи тренера Славомира Ђурића из Смедерева.

Са великим амбицијама се ушло у првенствену сезону 2017/18. Јесења титула у Градској лиги „Дунав“ није случајно освојена, већ је плод жестоког рада, зашта су заслужни, поред председника Милутиновића и секретар Предраг Селаковић- Селак , помоћни тренер Владан Радисављевић, шеф безбедности Саша Маринковић, односно играчи: Саша Живадиновић (голман), Марко Радосављевић, ИванВесовић, Милош Марковић, Марко Митић, Мишел Михајловић, Дејан Богдановић (одбрана), Драган Миленковић, Никола Петковић, Игор Мишић, Владимир Перић, Немања Митић (везниред) и нападачи: Лазар Стефановић, Младен Станојевић, Лазар Станковић, Мемед Арадиновић, Марко Бошковић, Бојан Илић и Милош Радосављевић.  Капитен  екипе је Никола Петковић, а најбољи клупски голгетер Младен Станојевић – Муња.

Иначе, од 9 првенствених утакмица oдиграних овејесени, ФК „Љубичево“ је добило седам. Љубичевци су поражени само од Дунава у Острову и од пожаревачког Пролетера(ову утакмицу су изгубили ПАФ 3:0). Са најбољом голразликом 32:12(+20) и са 21 бодом ФК „Љубичево“ је јесењи првак Пожаревачкелиге „Дунав“ испред „Слоге“ (20) из Лучице на другом и „Слоге“ (19) из Дубравице на трећем, односно„Дунава“(18) из Острова на четвртом месту. Наравно, Љубичевци се неће опустити у зимском периоду већ ће учествовати на бројним турнирима и већ у јануару 2018, почеће са тренинзима како би били што спремнији за пролећни наставак првенства у коме желе да очувају титулу и да се као прваци пласирају у виши ранг.

Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content