IMG_0132-960x600_c (1)На дуго очекиваном  концерту

под називом „Фолклор у срцу“, чланови млађих група Фолклорног ансамбла Центра за културу Кучево, заједно  са гостима из Костолца и Ковачевца, одушевили су посетиоце. Концерт је одржан на Летњој позорници испред Центра за културу у Кучеву и отворили су га чланови Припремног ансамбла Центра за културу сплетом игара „Дуње ранке“ и „Девојчица платно бели“.

Потом су чланови Дечјег ансамбла „Врабац“ КУД „Костолац“, одиграли сплет игара из Србије, а гости из Ковачевца, КУД „Љубомир Ивановић Геџа“, извели су игре из Понишавља. Овај  блок заокружио је Други фолклорни ансамбл Центра за културу „Играма из Поморавља и Шумадије“.

Други део припао је такође члановима Припремног ансамбла, после чега су се представили Прелазна група Фолклорног ансамбла Центра за културу, Женска групапевача Другог фолклорног ансамбла из Кучева и чланови КУД-а „Љубомир Ивановић Геџа“ из Ковачевца.

Финални део наступа отворила је Мануела Бумбешевић песмом „Море изграјала сјајна месечина“ после ње на сцени су се нашли  гости из Костолца, Женска певачка групаКУД-а из Ковачевца док је концерт окончан наступом Другог фолкорног ансамбла Центра за културу из Кучева сплетом игара из Понишавља “Ружо савијанке“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content