2021-04-02T12:25:38+02:00 2. априла, 2021. 12:25 |

Формиран тим за правну помоћ

При Градском одбору Странке слободе и правде у Пожаревцу формиран је тим за пружање правне помоћи новинарима и другим медијским радницима, али и грађанима за случај притисака и напада, како наводе у саопштењу и упућују критику градоначелнику Пожаревца зато што, како наводе, није одговорио на питања у вези са својим активностима у изборној кампањи у Зајечару:

– Разлоге можемо да нагађамо, али се један свакако намеће, градоначелник не сматра да грађанима треба да полаже рачуне, јер га они нису изабрали. На место градоначелника га је поставила његова партија, па је логично да се поштују партијска правила. Зато је важније бавити се кампањом своје странке у другом граду него решавати нагомилане проблеме, наводе између осталог у саопштењу и додају:

– Овим подсећамо градоначелника да постоје бројна нерешена питања у вези са извршењем градског буџета, чији је он налогодавац, па стога тражимо да ипак нађе времена и почне да их решава. Једно од тих нерешених питања је и финансирање локалних медија који још увек нису добили буџетом предвиђена веома скромна средства, због чега се налазе у изузетно тешком полозају.

Даље у саопштењу постављају питања да ли се на тај начин жели смањити укупан капацитет локалних медија којима је услед тешке финансијске ситуације  значајно смањена могућност за техничким и кадровским развојем или се тиме жели утицати на уређивачку политику медија? Додају и да се на тај начин медији доводе у изузетно неповољан положај и нарушава право грађана да буду информисани, што је од пресудне важности за демократију.

С тим у вези најављују локални план за дан после пада режима којим је предвиђено вишеструко веће издвајање за медије.