2021-04-04T09:03:04+02:00 4. априла, 2021. 09:03 |

Фотографије и снимци необориви докази

О утакмици Младог радника 1926 одиграној са екипом „Железничара“ из Лајковца, „Реч народа“ је своје читаоце известио у прошлом броју новина. Том приликом било је речио и о уоченим неправилностима код противничког тима у вези наступа играча са редним бројем 15. Одмах је реаговао  председник Клуба Сенад Марић и поднео жалбу надлежним спортским органима. Марић се позива на необориве доказе: службени протокол, фотографије и ТВ снимке.

       -Након изјаве руководства лајковачког Железничара дате једном спортском листу у вези наступа играча Милоша Петровића, морам да одговорим да се лично пре почетка сваке утакмице упознам са протоколом и саставом противничке екипе. Конкретно у овом случају уочио сам да у протоколу нема имена Милоша Петровића под бројем 15 већ је под тим бројем био Стефан Петровић. То ми је било чудно јер Милоша Петровића и лично познајем још док је играо у београдском ФК Чукарички.

       Приликом утврђивања идентитета играча обавезно је читање њихових имена.

       -Био сам на лицу места. Када је прочитао име Стефана Петровића, јавио се Милош Петровић.Та нелогичност родила је у мени сумњу и питање о чему је реч. Исти играч је константно носио маску. Замолио сам спортског фотографа и тв сниматеља да током загревања и утакмице обрате пажњу на играча са бројем 15. Све је педантно урађено, имамо фотографије и тв снимке. 

      Лајковчани помињу да је у питању техничка и ненамерна грешка приликом уписа у протокол имена и презимена играча.

      -Не знам шта су радили и шта су хтели. Ко пријављује састав играча зна свој посао. То не раде неуки већ професионалци. Комплетну фото и видео документацију проследили смо званичним лицима ФС РЗС и очекујемо да се примени члан 63. тачка 7. Правилника о фудбалским такмичењима које је прописао ФС Србије, каже Марић.

                                                                                                                                                       Р. Сандић