Млади радник 1926 – Смедерево 1924   3:2  (2:2)

Градски стадион Пожаревац – Гледалаца 200. Судија: Марко Сузић (Костолац). Стрелци: Ђурђевић у 10, Ђорђевић у 12, Михајловић у 65. за Млади радник 1926, Плећић у 25. и 40. минуту за Смедерво 1924.

Прве комшије и стари пријатељи, а оба српсколигаши,  одмерили су снаге у борбеној и пуној темпа игри. Пожаревљани су извели две дивне акције и дали два водећа гола. Немања Ђукић је асистирао да Ненад Ђурђевић да први гол у 10. Минуту. Два минута касније Марко Красић је извео корнер, а капитен Илија Ђорђевић у скоку, главом погодио мрежу. Друга половина првог полувремена припала је гостима, који стижу до изједначења ефектним головима расног стрелца Немање Плећића.

У наставку, брзу контру је извукао Матеја Јанковић и погодио голмана, па опет шутирао, а голман је лопту одбио до Горана Лепојевића, који погађа стативу. Одбијену лопту прихвата Јован Михајловић и са висине пенала смирено постиже гол за вођсто 3:2. До краја сусрета, чврста одбрана домаћина одолела је бројним атацима навалног реда Смедереваца и сачувала стечену предност за минималну победу од 3:2.

    „МЛАДИ РАДНИК 1926“: Недељковић, Соколовић, Ђукић, Миовић, Маринковић, Красић, Јанковић, Баждаревић, Ђурђевић, Ђорђевић и Стојановић. Играли су још Јоветић, Марунић, Сочанац, Лакота, З.Јовановић, Михајловић, Лепојевић, Савић, А.Јовановић, Перић, Живојнов, Ивић.

    „СМЕДЕРЕВО 1924“: Тодоровић, Марковић, Ђурђевић, Максимовић, Младеновић, Радовић, Николић, Ранчић, Лукић, Плећић и Станић. Играли су још: Кашић, Станковић, Миленковић, Благојевић, Панић, Миловановић, Милић, Бојић, Мишовић, Биберчић, Стоисављевић.

 Текст и фото: Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content