Оргaни Фудбaлскoг сaвeзa рeгиoнa Зaпaднe Србиje дoнeли су oдлуку дa сe пoчeтaк прoлeћнe сeзoнe Српскe лигe “Зaпaд” oдлoжи зa сeдaм дaнa. Збoг лoших врeмeнских услoвa, кишe, снeгa и тeрeнa нaтoпљeних вoдoм, првo прoлeћнo кoлo ћe сe oдигрaти 11. и 12. мaртa, a услeд пoмeрaњa стaртa првeнствa бићe игрaнo вaнрeднo кoлo 19. aприлa.

У суботу, 11. марта пожаревачки „Млади радник“ дочекује другопласирани „Борац 1926 ” из Чачка на стадиону „Др Михаило Андрејевић – Андрејка”.

Након дуже паузе наставља се фудбалско првенство у овом рангу такмичења, на радост многих пожаревачких љубитеља „најважније споредне ствари на свету”. ФК „Млади радник“ у ово 16. коло улази знајући да им у госте долази другопласирана екипа на табели која се бори за улазак у виши ранг, али и са жељом да оставе бодове у Пожаревцу.

Током полусезоне било је промена у играчком кадру Пожаревљана и екипа би се могла окарактерисати као спој младости и искуства. Утакмицу ће са клупе водити нови шеф стручног штаба, Марко Јовановић, тренер који иза себе има суперлигашко, али и интернационално искуство.

Испред себе имаће озбиљан изазов, а то је да у наредних 15 утакмица обезбеди останак свом тиму у трећем рангу националног такмичења. Прва препрека ће бити изузетно озбиљна екипа Борца која има само три бода мање од првопласираног Смедерева и велику жељу да их престигне.

Што се Младог радника тиче, они се налазе на 11. месту, три позиције и пет бодова далеко од зоне испадања.

Утакмица ФК “Млади радник” Пожаревац – ФК “Борац” Чачак игра се  у 14,30 часова.

Из клуба позивају све навијаче да им својим присуством помогну у борби за важне бодове.

Share.

Comments are closed.

Skip to content