Десето коло Српске лиге „Запад” донело је нови реми екипи ФК „Млади радник 1926″ на домаћем стадиону. Резултат утакмице против екипе ФК „Таково” из Горњег Милановца гласио је 1:1, а оба гола виђена су у последњих 10 минута утакмице.

       Нема много детаља из овог меча који су вредни описивања. Можда је из првог дела игре достојна новинарских бележница једино шанса из 20. минута за домаће када је Милош Јанковић одлично упослио Богдана Димитријевића на левој страни искоса, овај ушао у казнени простор и прецизно шутирао, али у ближу голманову страну. Чувар мреже из Горњег Милановца је био на месту и прилика је пропала. Лопта је тада отишла у корнер, након кога је Продановић био несигуран, испустио лопту, али није било на том месту никога ко би то могао да казни.

      Прву озбиљнију шансу за госте бележимо у другог полувремену, када се играо 54. минут. На једну лопту, са неких 20 метара по средини натрчао је Грковић, одлично шутирао под пречку, али је сјајном парадом Младеновић успео да спречи вођство гостију.

      То му није пошло за руком у 84. минуту јер је тада, неколико метара ближе, силовито по земљи шутирао резервиста Лука Павловић и донео предност екипи „Таково” – 0:1.

      Узевши у обзир да је неких 150 гледалаца до тада гледало фудбалску „успаванку”, мало ко је веровао да ће Пожаревљани ипак задржати бод до краја утакмице. То се догодило у 88. минуту када су домаћи показали како фудбал може да буде једноставна игра. Након комбинације неколико играча Младог радника, Марко Живановић је упутио сјајну лопту са леве стране искоса у петерац гостију, а Његош Дрецун се одлично кретао, па главом послао лопту у мрежу немоћног Продановића за 1:1.

     Овај моменат дао је крила домаћима да у надокнади времена покушају да дођу и до сва три бода, али и поред много шанси, од којих су неке биле и изгледне, заказала је реализација.

     Наредно, 11. коло доноси окружни дерби, узевши у обзир да ФК „Млади радник 1926″ гостује екипи „Слога 33″ у Петровцу на Млави.

                                                                                                                                  С.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content