Наредног викенда наставља се првенствена трка у Српској лиги „Запад“. Три клуба са територије браничевског округа бориће се за што бољи пласман. Слога 33 из Петровца на Млави је у сигурним водама и има шансу да буде у првих пет, док пожаревачки Млади радник 1926 и РСК из Раброва мораће добро да запну како би  се дочепали златне средине. Сва три клуба су обавила ваљане припреме и довели појачања, тако да ће по свој прилици пролећни део бити још успешнији.

У првом пролећном колу шестопласирана Слога 33 (29) игра код куће са   аранђеловачком Шумадијом (13), која се налази на 17. месту. У Краљеву се игра дерби између дванаестоплсиране Слоге (18) и петнаестопласираног РСК (17) из Раброва. Пожаревачки Млади радник 1926 (17), који је на четрнаестом месту дочекује јесењег првака Борца 1926 (46) из Чачка. Петровчани су фаворити. Рабровчани имају шансу да изненаде домаћина, једино су Пожаревљани у проблему. Ствар је техничке природе. Терен на Градском стадиону, на коме су укопане цеви за заливање, по свој прилици неће моћи да се користи док се све не среди како треба. Уколико комисија за пријем не одобри употребу терена на Вашаришту, Млади радник 1926 ће морати да угости Чачане на неком другом фудбалском стадиону. Вероватно у Костолцу. Стадион Рудара има лиценцу за српсколигашко такмичење.

У сваком случају то би био велики хендикеп за тим Младог радника 1926, који се спремао да изненади лидера уз помоћ својих навијача, а управо на тој утакмици требало је да стартује нови електронски семафор.

                                                                                        Текст и фото: Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content