2018-11-17T11:01:19+01:00 17. новембра, 2018. 11:00 |

ФУДБАЛ – СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ (Ж): Пожаревљанке зимују на петом месту

         Завршен је први део првенства Супер лиге Србије за даме у копачкама. Одустајањем Напретка (Крушевац) елитна лига се свела на само 7 клубова. У таквој конкуренцији ЖФК „Пожаревац“, иначе један од најстаријих чланова Супер лиге, није успео да се убаци у квартете водећих који ће играти плеј-оф за титулу првака државе. Скромни резултати и освојено пето место су пожаревачки клуб избацили испред Радничког 19213 (Крагујевац) и Војводине (Нови Сад). Све три екипе се налазе у доњем делу табеле.

        Зимовање на петој позицији треба искористити да се за наставак првенства екипа боље кондиционо и тактички припреми. Крагујевчанке имају само бод мање и могу да угрозе и овај пласман Пожаревљанки.

         У квартету водећих су Слога (Земун), Машинац (Ниш), Спартак (Суботица) и Црвена звезда (Београд). Ови клубови су недостижни за трилинг из доњег дела табеле и они ће решавати питање новог првака државе.

          Чета са Вашаришта, коју тренира Сандра Стефановић, а предводи на терену екс репрезентативка, голгетер и капитен Марија Вуковић мораће много више да се потруди ради освајања још неког  бода наредног пролећа. Без обзира на било какав исход у пролећној трци, Пожаревљанке нису у опасности, јер ће вероватно само испасти Војводина, а можда и Новосађанке остану, и лигу ће попунити само првак Прве лиге.

ЖФК „Пожаревац“ је ове јесени забележио следеће резултате: Раднички 1923 – Пожаревац 1:6. Спартак – Пожаревац 8:0. Слога – Пожаревац 4:0. Пожаревац – Машинац Трејс ПЗП 1:1. Војводина -Пожаревац 0:3. Пожаревац – Црвена звезда 0:2. Пожаревац – Раднички 1923 1:2. Пожаревац – Спартак 0:8. Пожаревац – Слога 1:3.

 Табела:

Слога (Земун) 23,

Машинац Трејс ПЗП (Ниш) 20,

Спартак (Суботица) и Црвена звезда (Београд) по 18,

Пожаревац 7,

Раднички 1923 (Крагујевац) 6,

Војводина (Нови Сад) 3.

                                                                                                                         Текст и фото: Р.Сандић