2020-04-05T10:17:14+02:00 5. априла, 2020. 10:17 |

Фудбалски дани у Охриду

ФК „МЛАДИ РАДНИК 1926“ НА ПРИПРЕМАМА У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ БИО ЈЕ ПРАВИ СПОРТСКИ АМБАСАДОР ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

Прошлог месеца фудбалски клуб Млади радник 1926. боравио је десет дана на зимским припремама у Северној Македонији. Целокупан рад одвијао се у граду, бисеру македонског туризма, Охриду. Обзиром на то да су се пожаревачки фудбалери први пут  припремали у овом лепом граду који лежи на обали Охридског језера били су у жижи јавности. Зато је играчима и стручном тиму припређен и свечани пријем у Скупштини општине Охрид. Осим тога наше фудбалере посетио је и први човек Олимпијског комитета Северне Македоније, Васил Тупурковски.

 

                                                                                  Пријем у Скупштини града Охрида

Осим редовног тренирања и одиграних шест утакмица (сениори) и четири (кадети), колективно је посећен Самуилов град на брду изнад града и језера, као и чувени манастир Свети Наум.

                                            Са Василом Тупурковским председником ОК Северне Македоније

Експедицију пожаревачког српсколигаша чинило је 40 фудбалера са члановима стручног штаба, предвођених председником Сенадом Марићем. За време боравка у Охриду фудбалери Младог радника 1926. били су прави спортски репрезенти и амбасадори спортског Пожаревца и града Пожаревца. 

                                                              Ристо Николески и Сенад Марић

У стопу их је пратио наш спортски сарадник, новинар Раде Сандић, а  удобним аутобусом костолачке фирме „Петровић Турс“ до Охрида и натраг возио их је Радован Петровић Рајко, власник ове превознике фирме.  

                       Сениори – стартери                                                             

                Кадети Младог радника

 

 

 

                                                           Капитени Младог радника и Охрида

 

Текст и фото: Радомир Сандић