2017-01-31T21:20:31+01:00 31. јануара, 2017. 21:20 |

Фудбалски клуб РАДНИЧКИ 1926 у новој опреми

DSC_2174За фудбалере пожаревачког клуба „Раднички 1926“ нема зиме. У новим дресовима које им је компанија Моzаrt донирала у оквиру акције „Нови дресови за нове шампионе“ настављај уполусезону коју с узавршили на осмом месту табеле. 

Фудбалски клуб „Раднички 1926“ је, као што му и само име каже, основан давне 1926. године и најстарији је клуб у Браничевском округу. Две године након тога, променио је име у ФК „Млади радник Пожаревац“ који је био стабилан учесник свих републичких лига, а највећи успех ј етакмичење у Суперлиги Србије у сезони 2007/08.Под именом „Млади радник Пожаревац“ наступао ј едо 2014. године када је званично угашен. ФК „Раднички 1926“ се тренутно такмичи у зонској лиги ФС региона Западна Србија, а циљ им је прелазак у виши ранг.

    –  Почињемо с припремама, циљ нам је да се стабилизујемо и да се наредне године вратимо у Српску лигу, у ранг такмичења у коме је једно мградском клубу и место. Донација ће нам свакако много помоћи у наредном периоду, бар о дресовима нећемо морати да мислимо, с две нове гарнитуре мирни смо за предстојећу полусезону. Играчима ће то бити додатни стимуланс, јер се клуб углавном финансира уз помоћ донација и спонзорстава, каже ЂорђијеБојатовић, председник клуба.

Акција „Нови дресови за нове шампионе“ покренута је у циљу популаризације спорта у локалним заједницама, као и развоја локалних спортских клубова. Након уручења у Пожаревцу, компанија Моzzаrt ће акцију наставити у клубовима широм наше земље.У Mozzartu верују да ће овакав вид донација помоћи клубовима у остваривању најбољих резултата.