2019-05-12T16:27:05+02:00 12. маја, 2019. 14:34 |

Фудбалски клуб „Рудар“ прославио крсну славу

На стадиону „Бора Бека“ прослављена је слава Фудбалског клуба „Рудар“ Свети Василије Острошки. Уједно 12. маја 1933. године основан је овај клуб са веома богатом традицијом. У подне обред сечења славског колача обавио је прота Стеван Нешић, домаћин славе је био председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, који је колачарску дужност за наредну годину предао потпредседнику ФК „Рудар“ Дејану Дражићу.

-Бити колачар клуба који има традицију дугу 86 година, стварно представља част и задовољство. Многе генерације су играле у ФК „Рудар“, многе сада играју и свима нама је понос што смо део Рудара. Пожелео бих да се клуб врати на старе стазе, јер стварно  је представљао институцију на територији Градске општине Костолац. Град Пожаревац је у 2019. години издвојио преко 54 милиона динара за развој спорта у Костолцу, од тога 18 милиона за функционисање спортских клубова и удружења, 26 милиона за одржавање спортске инфраструктуре и 10 милиона за реконструкцију Спортске хале и изградњу новог терена са вештачком травом. Градска општина Костолац планира да у текућој години изради стрaтегију развоја спорта на нашем подручју и фокусираћемо се на развој пионирских и омладинских школа у фудбалу, кошарци, одбојци, рукомету и мислим да ће нам у наредних пет година рад са млађим селекцијама бити приоритет, казао је Серџо Крстаноски.

Свечаности су присуствовали председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, помоћник градоначелника Пожаревца Драган Костић, члан Извршног одбора ФСС Бранко Стојаковић, чланови Управе Клуба Срђан Радовановић, Маријан Копун, Миле Ћурчић…

                                                                                              Д.Динић