КМФ „Пожаревац“ је јесењу полусезону (2018/19) у Другој футсал лиги Србије завршио на 9. месту са 14 бодова. Од једанаест сусрета добио је 3, исто толико је изгубио, а пет завршио ремијем. Гол разлика је (39:43), у минусу је  4 гола.

      Пласман би био и бољи да су бар два од тих пет сусрета који су завршени поделом бодова, добијена. КМФ „Пожаревац“ би поскочио чак до четвртог места на табели. Јесењи првак у конкуренцији 12 клубова је ЗУФО (Бујановац, 24), иза лидера је екипа „Само прав“ (Земун, 22), па „Сопот“ (21), „САС“ (Зрењанин) и „Колубара“ (Лазаревац) имају по 19, „Економац“ 2 (Крагујевац, 18) је шести. „Бечеј“ (16) је седми, а „Бањица“ (Београд, 15) је осма. Следи „Пожаревац“ (14), затим „Пирот“ (8), а на претпоследњем месту је СК „Економист“ (Београд, 7), док је „Деус футсал“ (Сремска Митровица) последњи са само 3 бода.

      Очигледно да КМФ „Пожаревац“ није имао спортске среће, али стоји и чињеница да је тек у финишу ушао у праву форму, јер је у последњој утакмици ове јесени, одиграној у Пожаревцу, успео да нанесе пораз најквалитетнијем тиму у лиги, екипи ЗУФО из Бујановца (5:4) и потврдио да има квалитетан састав.

       Свакако да ће агилни председник Љубиша Николић са сарадницима, предузети све да се екипа што боље припреми за наставак првенства које почиње 15. фебруара ове године,  а долази као гост, последњепласирани Деус футсал из Сремске Митровице, како би се победом започео други део првенства у коме се очекује знатно бољи пласман него у јесењем делу.

                                                                                        Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content