После испадања из Друге лиге у сезони 2018/19. Клуб малог фудбала „Пожаревац“ обрео се у трећој лиги „Запад“. Неколико играча је напустило клуб, међу њима изузетан борац Гостојић, први стрелац Ранђеловић, голман Јовић и првотимци: Митровић, Јоцић, Николић…Руководство клуба на челу са агилним председником Љубишом Николићем засукало је рукаве и одлучило се за стварање младе и перспективне екипе.

Поред капитена Живадиновића, младог голмана Радисављевића и искусних Јеремића и Дракулића остали су омладинци, браћа Стаковић, Никола Миловановић и Стефан Мирковић, голман Пећић, а дошли су: Милошевић, Пајић, Грујић и голман Крстић. У јесењем делу у дресу клуба играли су: Александар Крстић, Марко Јеремић, Александар Станковић, Никола Пајић,Александар Дракулић, Огњен Станковић, Денис Милошевић, Александар Грујић, Милош Милошевић, Вељко Тодоровић, Стефан Мирковић, Петар Пећић, Никола Миловановић и Никола Кочић. На клупи су били: тренер Милош Ђорђевић и технико Милан Милетић.

 Тренер Милош Ђорђевић је имао задатак да уконпонује тим и није му било лако. Старт је био слаб. У прва четири кола освојен је само један бод. После је све дошло на своје место.

 -Добро смо тренирали и жесток рад је донео резулте. Победе у Куп такмичењу, тесан пораз у последњој секунди на утакмици у Смедеревској Паланци подигли су борбени морал. Мечеви са Лепосавићем и Крагујевцем завршени су ремијем, а победе су изборене против Жупског рубина из Пријепоља, Рашке, Олимпа из Врњачке Бање и Опленца из Тополе. Потврдили смо наш квалитет и чврсто опредељење за младе играче који су најавили да је садашњост и будућност исправно трасирана, каже тренер Ђорђевић.

Уз то, јуниорски  тим освојио је прво место у омладинској лиги Западне   Србије и стекао право да игра на првенству за апсолутног првака Србије. Браћа Александар и Огњен Станковић су играли у дресу омладинске репрезентације Србије  ( У-19).

Јесењи део такмичења завршен је на петом месту са 14 освојених бодова и гол разликом 44:29 (+15). Коначна табела: Лозница Град 2018 (21), Опленац (Топола) и Партенон (Смедеревска Паланка) по 18, СФУ Лепосавић 17, Пожаревац 14, Крагујевац и Златар (Нова Варош) по 10, Жупски рубин (Пријепоље) 8, Рашка 7, Олимп (Врњачка Бања) 3.

                                                                                      Текст и фото: Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content