Након изложбе слика насталих на Ликовној колонији у оквиру пројекта „Пожаревац у срцу“, а под називом „Поезија Милениних боја“, у Галерији обојене светлости пожаревачког Центра за културу, организована је аукција 62 уметничка дела. Аукција ће трајати наредних месец дана, а прикупљени новац биће уплаћен на рачун Центра за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.

             Пројекат „Пожаревац у срцу“ реализује Удружење ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“, уз подршку Града Пожаревца, Фондације Миленин дом – Галерија Милене Павловић Барили, Народног музеја, Центра за културу и Центра за социјални рад.

             Члан Градског већа Дејан Крстић на отварању аукције прошлог четвртка истакао је да су сликаре из Пожаревца подржали и млади – ученици основних и средњих школа, као и велики број уметника из других крајева Србије. Крстић је позвао све предузетнике, физичка и правна лица да у наредних месец дана, посете Центар за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у коме се слике сада налазе и купе неку од њих.

             Управитељка Фондације Миленин дом Љиљана Дабић изразила је задовољство што је идеја о подстицању деце  на уметничко стваралаштво, уродила плодом. -Из свега овога се рађају неке нове идеје за будуће пројекте. Ипак, најважније од свега је пробудити хуманост у људима, рекла је Дабић.

             Јасмина Турудић, руководилац Центра за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју захвалила се учесницима Ликовне колоније и аукције и изразила наду да ће се сарадња у оваквом или сличном облику, наставити. Подршку реализаторима неких нових уметничко-хуманитарних програма обећала је овом приликом председница УЛИС-а „Милена Павловић Барили“ Слађа Миловановић.

             О изложби је говорила кустос Јулија Башић посећајући да се куповином неке од слика насталих током Колоније  подржавају не само штићеници Центра, већ и уметници.

             У музичком делу програма наступила је  група пожаревачког Градског ансамбла народних игара и песама.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content