2020-06-16T12:55:30+02:00 16. јуна, 2020. 12:54 |

ГГ „Искорак-Др Звонко Благојевић-Мита Гаврилов“: У интересу суграђана

 –Листа Искорака за локалне изборе у градској општини Костолац пажљиво је сачињена и верујем да ће наши суграђани заокружити број 4 на гласачком листићу наредне недеље. На листи су људи различитих профила, од студената до доктора наука, тако да можемо да одговоримо на све изазове и захтеве који нас очекују у наредном периоду. И до сада су одборници Искорака у Пожаревцу и Костолцу наступали у интересу суграђана, тако ће бити и убудуће. Ми смо били и остали глас разума, поручује носилац листе ГГ „ИСКОРАК-др Звонко Благојевић-Мита Гаврилов“, каже Мита Гаврилов.

Мита Гаврилов и његови сарадници подсећају да је Костолац значајан енергетски центар Србије и да се у њему издвајају значајна средства за буџет Србије, а мало новца се враћа у град на Дунаву и четири сеоска насеља. Отуда у овој јединственој грађанској иницијативи сматрају да мештани Костолца и околних села заслужују боље и квалитетније услове живота. Уз то, локална самоправа требало би да се енергичније и више ангажује за решавање статуса издвојених предузећа и великог броја запослених у тим колективима (ПРИМ, Георад и РИО).

-Да је питање политичко доказала је министарка Зорана Михајловић, која је уочи претходних избора обећала враћање тих предузећа у систем Електропривреде Србије. И не само обећала, већ и потписала споразум у име Владе Србије. Изборе су добили, али обећање нису испунили, као ни многа друга. Од брзих пруга, бољег стандарда и путева до метроа, већег броја радних места и обрачуна са криминалом. Ми нисмо у позицији да обећавамо, ми смо опозиција, али можемо да их подсећамо на неиспуњена обећања. Можемо и морамо да нудимо решења за бројне проблеме наших суграђана као и претходних година. Понудићемо више идеја и програма за сеоска насеља, како би живот у њима био квалитетнији. Од обезбеђења здраве пијаће воде и канализације, решевање проблема депоније и грејања до адекватније здравствене и еколошке заштите. Хитно би требало побољшати здравствену заштиту грађана Костолца и околних села. У селима постоје амбуланте, али лекар долази једном годишње или ређе. Требало би најмање једном недељно. У селима би требало хитно повећати број контејнера чиме би се утицало на смањење дивиљих депонија “, додаје Мита Гаврилов.

Од свих насеља, чини се, наујугроженији су мештани Острова. У овом насељу нема елементарних услова за нормалан живот. Нема пијаће воде, канализације и  грејања. Путеви су у све лошијем стању, јер камиони пуни гаса свакодневно пролазе њима. Од почетка експлоатације гаса напукле су и многе куће, па не чуди да село напуштају и читаве породице, упозоравају кандидати за одборнике ГГ „ИСКОРАК-др Звонко Благојевић-Мита Гаврилов“, уз напомену  да ће они у Скупштини градске општине Костолац понудити решења за све поменуте проблеме.